Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Amestecă toate ingredientele într-o crăticioară și pune-le la foc mediu. Gătește până când compoziția se reduce și devine un sos gros, aproximativ 10 minute.
Încinge o tigaie mare, suficient de încăpătoare pentru o lipie.
Unge fiecare lipie cu sos, apoi pune-o în tigaia încinsă, cu partea unsă în jos. Gătește 1-2 minute, până se rumenește ușor.
Scoate lipia din tigaie și las-o câteva momente să se răcească, cât să o poți rula confortabil.
Taie ruloul în felii de 4-5 cm grosime.
Servește felii de rulou cu labneh, stropit cu ulei de măsline și presărat cu muguri de pin.
E mai bine să consumăm lipii sau pâine? Dacă ești tentat să spui lipii, verifică eticheta acestora și vei fi surprins să descoperi că, lipiile, în general, conțin mai multe calorii și carbohidrați la 100 de grame decât pâinea. Totuși, dacă lipiile sunt integrale acestea, la fel ca pâinea integrală, pot fi o sursă bună de fibre, proteine și energie. În final contează foarte mult și cu ce alegi să servești lipia sau felia de pâine. Ce te îndemnăm noi? Fă-ți un obicei din a mânca variat și echilibrat și în felul acesta vei aduce organismului toți nutrienții de care are nevoie.
Poți înlocui brânza labneh cu cremă de brânză sau o poți pregăti după rețeta noastră de aici: Labneh.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei