Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Folosind un peeler, scoate coaja lămâilor. Taie coaja în strat cât mai subțire pentru a obține doar partea galbenă.
Pune coaja la fiert în 400ml apă. După ce apa a dat în clocot, lasă 10 minute la fiert, la foc mic.
Între timp, stoarce sucul lămâilor rămase.
Pune sucul de lămâie și zahărul la fiert.
Când zahărul s-a topit, combină cele 2 lichide. Închide focul și lasă la răcit la temperatura camerei.
Scoate cojile de lămâie și savurați un pahar de limoncello cu pepene roșu proaspăt.
Dacă alegi să folosești miere (+1an), adaugă mierea după ce ai închis focul. Păstrează limoncello la frigider până la 7 zile. Pentru o aromă mai intensă, adaugă 1 lingură de ghimbir dat prin răzătoare alături de cojile de lămâie.
0 0 votes Acordă o notă rețetei