Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Învârtită cu nucă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Cerne făina, apoi adaugă pe rând sarea, oțetul și apa călduță.

Pasul 2:

Frământă aluatul până când acesta nu se mai lipește de palme.

Pasul 3:

Împarte aluatul în două bucăți și întinde fiecare bucată într-o foaie groasă de 1-2 cm. Unge foile cu ulei și lasă-le pe o farfurie acoperite cu folie alimentară, pentru 30 de minute.

Pasul 4:

Amestecă în blender ingredientele pentru umplutură.

Pasul 5:

Unge blatul de lucru cu puțin ulei de măsline. Ia fiecare foaie de aluat, întinde-o în strat cât mai subțire cu sucitorul, apoi, folosind palmele, trage foaie pentru a se subția și mai tare.

Pasul 6:

Așază umplutura în strat subțire, apoi rulează foaia de aluat.

Pasul 7:

Într-un vas potrivit pentru cuptor, așază ruloul obținut în cercuri concentrice, de la mijloc spre exterior.

Pasul 8:

Repetă pașii cu a doua folie de aluat.

Pasul 9:

Unge cu puțin ulei de măsline și, opțional, presară zahăr brut deasupra.

Pasul 10:

Tava intră la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 40 de minute.

Tips & Tricks

Exteriorul va fi crocant. Dacă preferi un rezultat mai moale, însiropează învârtita cât este caldă.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments