Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie cubulețe ceapa, curăță morcovul și taie-l rondele sau jumătăți de rondele. Spală broccoli și conopida și rupe-le buchețelele. Decojește și dă pe răzătoare cotorul rămas. Curăță gulia și dă-o pe răzătoare, iar țelina la fel.
Pune ceapa la înmuiat în apă (și, opțional, ulei). Apoi adaugă morcovul, conopida, țelina și gulia. Lasă-le la foc potrivit 6-7 minute.
Adaugă supă de legume/pui și/sau 2-3 căni de apă. Condimentează după gust. Lasă-le să fiarbă aproximativ 12 minute.
Când legumele sunt aproape fierte, adaugă broccoli și mai lasă-l câteva minute, după cum preferi textura acestuia. Mai completează cu apă dacă e nevoie.
Servește cu pătrunjel proaspăt.
Când vine vorba despre sănătate, alimentele ne pot fi un „medicament” eficient, atunci când învățăm să le privim în acest mod. Cruciferele prezente în această supă sunt asociate cu un potențial efect anticancerigen, datorită compușilor bioactivi pe care îi conțin. Denumirea lor provine de la asemănarea felului în care sunt aranjate petalelor florilor în formă de o cruce. Din această familie fac parte varza, conopida, broccoli, gulia, varza de Bruxelles, hreanul, ridichea, rucola. Toate cruciferele conțin betacaroten, acid folic, vitamina C, fibre, antioxidanți, potasiu sau compuși cu sulf, care pot juca rolul unui „medicament”. Ele au efecte benefice asupra ficatului, întăririi sistemului imunitar, îmbunătățirii metabolismului și a funcției cognitive. Consumă legume din această familie de 2-3 ori pe săptămână, în salate, ciorbe sau supe cremă.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei