Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Înghețată cu fistic

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Hidratează fisticul pentru cel puțin 5 ore.

Pasul 2:

Mărunțește fisticul cu ajutorul blenderului, amestecă-l cu iaurtul și mierea. Dacă optezi pentru a înlocui iaurtul, alege o variantă bogată în grăsimi pentru a vă bucura de o textură plăcută a preparatului.

Pasul 3:

Toarnă amestecul în forme de înghețată sau pahare de înghețată.

Pasul 4:

Presară fistic pe deasupra și pune la congelator pentru minim 2 ore.

Tips & Tricks

Nucile sunt alimente care pot provoca reacții alergice severe. Prin urmare, în cazul în care consideri că o astfel de reacție ar putea apărea, consultă medicul alergolog înainte de a le introduce în dieta urmașului. Factori de risc pe care trebuie să îi iei în considerare includ: existența dermatitei atopice, a astmului, existența altor alergii anterior constate și, într-o măsură restrânsă, rude apropiate cu alergii alimentare.

Nutrienții regăsiți variază de la un tip de nucă la altul. Astfel:

  • migdalele au un conținut mai mare de vitamina E și calciu (păstrează coaja lor atunci când le consumați, ea va ajuta bacteriile „bune” din intestin);
  • fisticul are un conținut mai mare de vitamina B6 și B1;
  • în nuci găsim mai mult cupru, dar și acizi grași omega3;
  • magneziu în caju, zinc în nucile pecan și seleniu în nucile braziliene (limitați consumul; susțin buna funcționare a glandei tiroide, însă porția pentru un adult este de cel mult 2 nuci pe zi).

Cele mai moi nuci sunt nucile caju. Astfel că, atunci când începeți să oferiți nucile ca atare, puteți opta pentru caju întrucât ele vor fi mai ușor de mestecat. Alte nuci cu o textură puțin mai moale sunt: migdalele, fisticul, nucile Macadamia.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments