Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță guliile cu ajutorul unui peeler și scoate interiorul acestora, lăsând pereții groși de aproximativ 1cm. Păstrează interiorul lor într-un castron.
Călește ceapa tocată mărunt timp de 2 minute, adaugă orezul, lasă încă 2-3 minute, apoi închide focul.
Într-un bol, amestecă oul, carnea, orezul, sare, piper și jumătate din mărarul tocat.
Într-o oală care se poate da și la cuptor, pune pe fund bucățile scoase din gulii. Așază deasupra guliile (și mini sarmalele).
Adaugă apă până la jumătatea guliilor și pune la fiert cu capac, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 45 minute.
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Separat, pune 30g unt la foc mic. După ce s-a topit, încorporează 30g făină. Toarnă apoi laptele încet, timp în care amesteci bine pentru a nu se forma cocoloașe. Lasă la fiert 3-4 minute, amestecând continuu. Adăugă apoi smântâna, mărarul, sarea, piperul și mai lasă 2-3 minute pe foc.
Când compoziția din gulii e fiartă, adaugă sosul de mărar peste și dă la cuptor pentru aproximativ 20 minute, până se rumenesțe frumos compoziția.
Poți păstra frunzele late ale guliilor, să le opărești 3 minute, apoi să adaugi o lingură din compoziția cu orez, să le rulezi. Lasă-le la fiert odată cu guliile, apoi la cuptor și vei obține câteva sarmale care completează preparatul.