Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Granola cu lapte

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Curmale - 100 grame
Unt de arahide - 3 linguri
Fulgii de ovăz - 120 grame
Nuci - 120 grame
Semințe (susan, floarea soarelui, dovleac etc) - 120 grame
Lapte - 450 mililitri
Scorțișoară (Ceylon) - 1 lingurițe
Afine - grame

Pași:

Pasul 1

Pune într-un blender curmalele, untul de arahide și 100ml apă și amestecã până se formează o pastă subțire.

Pasul 2

Într-un bol amestecã ovăzul, nucile, semințele, fructele uscate, apoi toarnã pasta de curmale pentru a se lega
conținutul.

Pasul 3

Întinde într-o tavă pe foaie de copt și bagã la cuptorul preîncălzit la 160 grade, timp de 40 minute.

Pasul 4

Din 10 în 10 minute întoarce granola de pe o parte pe alta, ca să nu se ardă.

Pasul 5

Se poate păstra în recipiente închise ermetic 5-7 zile.

Tips & Tricks

Acestea pot fi cerealele voastre de casă. Le puteți personaliza după propriul gust, adăugânt fulgi de nucă de cocos, extras de vanilie sau carob. Ele nu reprezintă un risc de înec pentru cei mici atunci când s-au înmuiat în lapte, însă pentru urmașii cu vârste mai mici, pune toate ingredientele uscate într-o pungă și treci de mai multe ori peste ele, cu putere, cu un sucitor.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments