Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, pe funcție cu ventilație.
Înmoaie frigăruile în apă pentru a evita înnegrirea lor la cuptor.
Curăță, spală și taie dovleceii în felii, iar pieptul de pui cuburi de grosimea unui deget. Amestecă ingredientele și condimentează cu sare, piper, parmezan și pesmet.
Pe fiecare băț de frigăruie adaugă alternativ dovlecel și pui. Așază bețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Gătește pentru aproximativ 30 de minute, dar întoarce frigăruile la jumătatea timpului.
Spală și toacă mărunt mărarul. Amestecă-l cu iaurt, sare, piper şi 2 linguri de suc de lămâie.
Frigăruile pot fi un ajutor amuzant la masa celor mici. Invită-l să consume alimentele direct de pe băț sau să le scoată pentru ca apoi să folosiți „tacâmuri” asemănătoare lor – scobitori. Astfel de jocuri la masă vă pot ajuta să treceți mai ușor peste perioadele specifice vârstei de 1 an, în care urmașii preferă să exploreze mediul înconjurător, având mai puțină răbdare la masă.