Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Toacă ceapa și ardeiul, pisează usturoiul, apoi înăbușeşte-le într-o tigaie, cu o lingură de ulei de măsline și o lingură de apă.
După 2-3 minute, adăugă roșiile și fasolea scursă și lasă pentru 8-10 minute să fiarbă la foc mic. Condimenteazã cu sare, piper, lâmâie, pătrunjel și opțional, fulgi de chilli.
Într-o tavă potrivită pentru cuptor, toarnă compoziția peste care presară din belșug cașcavalul dat prin răzătoare. Tava intră la cuptor pentru 10 minute. Dacă ai optat pentru a adăuga feliile de prosciutto, lasă-le și pe acestea la cuptor, odată cu fasolea.
Serveşte cu murături.
Folosind diferite tipuri de fasole, poți modifica gustul acestui preparat. Spre exemplu, fasolea pinto va aduce un mai puternic în farfurie.