Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Dovlecei la cuptor cu brânză

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Dovlecei - 3 bucăți
Brânză de vaci - 300 grame
Telemea - 300 grame
Usturoi - 3/4 căței
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
Mărar - 1/4 legatura
Pătrunjel - 1/4 legatura
Iaurt grecesc - 250 grame
Ouă - 2 bucăți
Pastă de tomate - 2-3 linguri (opțional)

Pași:

Pasul 1

Curăță și dă pe răzătoare dovlecelul. Pune la scurs în strecurătoare cu puțină sare.

Pasul 2

Amestecă brânza de vaci telemeaua mărunțită bine. Adaugă sare, piper, mărar și pătrunjel.

Pasul 3

Bate oul, amestecă-l cu iaurtul și usturoiul dat prin răzătoare.

Pasul 4

Într-o tavă unsă cu puțin unt sau ulei, pune un strat de dovlecei, unul de brânză și repetă.

Pasul 5

Pe ultimul strat de dovlecei, pune, dacă doreşti, feliile de roșii sau pastă de roșii și acoperã cu sosul de iaurt și
ou.

Pasul 6

Bagã la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru aproximativ 30 minute, până se rumenesc frumos.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments