Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Crutoane de mămăligă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dă drumul cuptorului la 220 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Într-o oală, pune apa, turmericul, usturoiul și sarea la fiert. Când apa a dat în clocot, adaugă mălaiul.

Pasul 3:

Fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă ai ales mălai rapid, este suficient să îl fierbi 3-4 minute la foc mediu, amestecând ocazional.

Pasul 4:

Toarnă mămăliga obținută pe o hârtie de copt. Acoperă cu o altă hârtie de copt stropită cu puțin ulei. Nivelează cu sucitorul până ajunge în strat subțire. Poți nivela mămăliga și cu ajutorul unei linguri unse cu puțin ulei.

Pasul 5:

Opțional, presară telemea mărunțită.

Pasul 6:

Tava intră la cuptor pentru 35 de minute, până când bucăți de mămăligă sunt puțin arse.

Pasul 7:

Lasă la răcit puțin, apoi taie crutoanele cu ajutorul unui cuțit sau rupe-le în bucăți.

Tips & Tricks

Variază condimentele folosite și transformă aceste crutoane într-o gustare crocantă. Le poți savura cu un sos de iaurt sau guacamole.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments