Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Crap cu sparanghel și sos marocan

Durata Preparare: 30 minute

Ingrediente:

File de crap - 400 grame
Sparanghel - 300 grame
Roșii cherry - 5-6 bucăți
Ulei de măsline - 3 linguri
Suc de lămâie - 3 linguri
Usturoi - 3 căței
Boia de ardei dulce - 1 lingurițe
Pătrunjel - 1 legatura
Ghimbir - 1 linguri
Sare - 1/2 lingurițe
Piper - 1 vârf de cuțit
Coriandru proaspăt - 1 lingurițe
Șofran - 1 vârf de cuțit

Pași:

Pasul 1

Amestecă bine ingredientele pentru sos într-un bol.

Pasul 2

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pune fileurile de pește, printre ele adaugă sparanghelul (taie capătul tare) și roșiile. Adaugă sosul uniform peste pește și legume (poţi folosi o pensulă).

Pasul 3

Dă la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius pentru 20-25 de minute (până când peştele este gătit).

Tips & Tricks

Sparanghelul poate fi servit ca atare urmaşilor dacă este gătit până când devine moale. Totuşi, partea inferioară a acestuia poate rămâne tare. De aceea, îţi recomandăm să tai tija pe lung pentru a evita forma rotundă şi a minimiza astfel riscul de înec. Înainte de a-l găti, depozitează sparanghelul în frigider, într-un pahar cu apă şi consumaţi-l cât mai aproape de momentul în care l-aţi cumpărat.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments