Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cordon bleu din dovlecel și cartofi natur

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Spală dovleceii, taie capetele acestora, apoi taie pe jumătate (la mijloc). Feliază fiecare jumătate în fâșii cu grosime de 0,5 cm.

Pasul 3:

Taie cașcavalul felii sau pregătește brânza ricotta.

Pasul 4:

Pregătește 3 boluri: unul cu făină, unul cu ouăle bătute, unul pesmetul și condimentele (usturoi, turmeric, boia de ardei dulce, ghimbir, sare, piper).

Pasul 5:

Pe dovlecel, așază o felie de cașcaval (sau întinde ricotta), o felie de prosciutto, apoi din nou dovlecel. Dă cordonul bleu prin făină, ou și, la final, pesmet. Așază într-o tavă cu hârtie de copt. Stripește cu ulei de măsline.

Pasul 6:

Tava intră la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Opțional, presară parmezan deasupra cordonului bleu.

Pasul 7:

Decojește cartofii și taie-i cuburi. Pune cartofii la fiert într-o oală cu 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu.

Pasul 8:

Când aceștia pot fi ușor străpunși de o furculiță (15 minute), scurge apa, adaugă 30 g unt și 1 legătură de mărar tocat. Condimentează cu sare și piper.

Tips & Tricks

Poți înlocui cașcavalul cu brânză ricotta.

Te-ar putea interesa si ...

Halloumi taco

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments