Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pornește cuptorul la 190 de grade Celsius.
Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare.
Într-un bol, folosind mixerul, amestecă untul (la temperatura camerei, nu topit, nu rece) și zahărul. Mixează bine timp de 5 minute (foarte important).
Adaugă ouăle și sucul de lămâie, amestecă încă 1 minut cu mixerul.
Adaugă ingredientele uscate, amestecând cu ajutorul unei spatule. Rezultatul este un aluat foarte puțin lipicios, puțin fărâmicios.
Adaugă ciocolata.
Ia o lingură plină de aluat și rulează în palme. Trebuie să obții o bilă mai mare, de dimensiunea unei mingi de ping pong. Înmoaie bila în căpșunile mărunțite.
Așază în tavă la distanță.
Tava intră la cuptor, la 190 de grade Celsius pentru 10-12 minute, în funcție de dimensiunea bilelor. Prăjiturelele trebuie să fie rumene pe margini, dar cu aspect puțin nefăcut în mijloc.
Lasă-le 5 minute la răcit în tavă înainte de a le muta pe o farfurie/grilaj.
Ambalează-le câte 3 și dăruiește-le celor dragi.
Omite alergenii și folosește: 300 g banane, 100 g unt de arahide/alte nuci ori semințe și 100 g fulgi de ovăz.
0 0 votes Acordă o notă rețetei