Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Cookies cu căpșuni și ciocolată albă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pornește cuptorul la 190 de grade Celsius.

Pasul 2:

Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare.

Pasul 3:

Într-un bol, folosind mixerul, amestecă untul (la temperatura camerei, nu topit, nu rece) și zahărul. Mixează bine timp de 5 minute (foarte important).

Pasul 4:

Adaugă ouăle și sucul de lămâie, amestecă încă 1 minut cu mixerul.

Pasul 5:

Adaugă ingredientele uscate, amestecând cu ajutorul unei spatule. Rezultatul este un aluat foarte puțin lipicios, puțin fărâmicios.

Pasul 6:

Adaugă ciocolata.

Pasul 7:

Ia o lingură plină de aluat și rulează în palme. Trebuie să obții o bilă mai mare, de dimensiunea unei mingi de ping pong. Înmoaie bila în căpșunile mărunțite.

Pasul 8:

Așază în tavă la distanță.

Pasul 9:

Tava intră la cuptor, la 190 de grade Celsius pentru 10-12 minute, în funcție de dimensiunea bilelor. Prăjiturelele trebuie să fie rumene pe margini, dar cu aspect puțin nefăcut în mijloc.

Pasul 10:

Lasă-le 5 minute la răcit în tavă înainte de a le muta pe o farfurie/grilaj.

Pasul 11:

Ambalează-le câte 3 și dăruiește-le celor dragi.

Observații

Omite alergenii și folosește: 300 g banane, 100 g unt de arahide/alte nuci ori semințe și 100 g fulgi de ovăz.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments