Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecă făina cu sarea, oul, laptele, 1 lingură de sirop și uleiul. Frământă până obții un aluat moale și ușor elastic. Dacă este prea uscat, adaugă puțin lapte. Lasă-l să se odihnească 20 de minute.
Împrăștie nuca pe o tavă și lasă tava la cuptor pentru 5 minute. Mărunțește nuca și amestec-o cu magiunul.
Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină, într-o foaie subțire. Taie pătrate de 7-8 cm. Pune câte o linguriță de magiun în mijlocul fiecărui pătrat. Împăturește-le în triunghiuri sau dreptunghiuri și presează marginile cu o furculiță.
Așază colțunașii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-i cu puțin lapte sau ou bătut pentru un aspect rumenit.
Coace colțunașii timp de 15-20 de minute, sau până devin aurii.
Asigură-te că urmașii învață cum să gestioneze texturi dificile primind alimentele ca atare. Spre exemplu, nucile pot fi servite tocate în bucăți mai mari (așa cum este cazul aici), după ce urmașul a primit nuci ca atare. Având în vedere dificultatea texturii, majoritatea urmașilor vor fi pregătiți după vârste de 24 de luni.
0 0 votes Acordă o notă rețetei