Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ciorbă de vară cu dovlecei și păstăi

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță legumele, spală-le și tăie-le cubulețe. Dă roșiile pe răzătoare.

Pasul 2:

Într-o oală, adaugă ceapa, morcovii, ardeiul și păstăile. Călește-le în 1-2 linguri de ulei de măsline timp de 2 minute. Adaugă condimentele (chimion, turmeric, boia), amestecă 1 minut. Completează cu apă cât să acoperi legumele, apoi lasă la fiert sub capac.

Pasul 3:

După aproximativ 15 minute, verifică dacă sunt fierte legumele, iar dacă sunt, adăugă dovleceii și condimentează cu sare și piper după gust.

Pasul 4:

După alte 7-8 minute, adăugă roșiile, 1,5litri de apă (mai mult dacă preferi mai multă zeamă) și lasă să dea în clocot.

Pasul 5:

Adăugă borșul sau zeama de la murături, lasă încă 2-3 minute la fiert.

Pasul 6:

Închide focul, presară verdeața.

Tips & Tricks

Păstăile tari, care conțin boabe de dimensiuni mai mici, pot reprezenta un risc de înec pentru urmașii aflați la început de diversificare. Începe această etapă prin a oferi alimente ușor de gestionat, precum baghețelele pentru degețele bucăți moi, lungi cât un deget, groase cât două, pentru care evităm forma rotundă. Odată ce urmașul avansează, poți oferi și păstăi păstrând forma sau secționându-le pe lungime.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments