Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță legumele, spală-le și tăie-le cubulețe. Dă roșiile pe răzătoare.
Într-o oală, adaugă ceapa, morcovii, ardeiul și păstăile. Călește-le în 1-2 linguri de ulei de măsline timp de 2 minute. Adaugă condimentele (chimion, turmeric, boia), amestecă 1 minut. Completează cu apă cât să acoperi legumele, apoi lasă la fiert sub capac.
După aproximativ 15 minute, verifică dacă sunt fierte legumele, iar dacă sunt, adăugă dovleceii și condimentează cu sare și piper după gust.
După alte 7-8 minute, adăugă roșiile, 1,5litri de apă (mai mult dacă preferi mai multă zeamă) și lasă să dea în clocot.
Adăugă borșul sau zeama de la murături, lasă încă 2-3 minute la fiert.
Închide focul, presară verdeața.
Păstăile tari, care conțin boabe de dimensiuni mai mici, pot reprezenta un risc de înec pentru urmașii aflați la început de diversificare. Începe această etapă prin a oferi alimente ușor de gestionat, precum baghețelele pentru degețele bucăți moi, lungi cât un deget, groase cât două, pentru care evităm forma rotundă. Odată ce urmașul avansează, poți oferi și păstăi păstrând forma sau secționându-le pe lungime.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei