Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Chiftele de cartofi la cuptor cu sos de iaurt și castraveți murați

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2:

Toacă ceapa fin și călește-o într-o tigaie la foc mediu-mic în ulei, amestecând des. Sotează până când ceapa devine frumos rumenită, aproximativ 7 minute.

Pasul 3:

Între timp, amestecă pesmetul, nucile și condimentele într-un bol mare.

Pasul 4:

Toacă mărunt țelina și adaug-o în amestecul de pesmet.

Pasul 5:

Dă cartofii pe răzătoarea mică. Lucrează repede pentru a preveni oxidarea cartofilor.

Pasul 6:

Când ceapa este gata, adaug-o în amestec împreună cu pasta de roșii. Amestecă foarte bine. Acest amestec suplimentar ajută compoziția să se lege mai bine. Compoziția trebuie să fie umedă și să poată fi ținută în mână.

Pasul 7:

Folosind câte 2 linguri din amestec, modelează chiftelele. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 8:

Coace timp de 25-28 de minute sau până când devin rumenite la bază. Întoarce-le la jumătatea timpului.

Pasul 9:

Amestecă ingredientele pentru sos și servește alături de chifteluțe.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments