Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.
Fierbe cartofii în coajă.
Într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline, pune cartofii tăiați în jumătate, pe lungime, pune cățeii de usturoi printre ei.
Asezonează cu sare, piper și presară jumătate de linguriță semințe de chimen peste cartofi.
Deasupra fiecărui cartof, pune puțin unt.
Dă la cuptor pentru 20-25 minute.
Spală și taie legumele pentru salată. Amestecă-le într-un bol și stoarce zeama de la jumătate de lămâie. Condimentează cu sare, piper și mărar proaspăt.
Menționate încă din antichitate, când erau oferite ca ofrande zeilor, ridichile sunt surse bune de vitamina C și cele din grupul B, dar și de calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, cupru, zinc și fluor. Le întâlnim în diverse forme și mărimi, cele roșii fiind cele mai cunoscute. Datorită acestui conținut bogat de vitamine și minerale, ridichile îmbunătățesc imunitatea, ajută la reconstruirea țesuturilor și vaselor de sânge și mențin un tranzit intestinal sănătos. La fel ca și alte legume de primăvara, ridichile au un conținut ridicat de apă, aproximativ 95% din compoziția lor, ceea ce ne ajută să avem un organism bine hidratat. Frunzele ridichilor sunt deseori aruncate, însă ele pot fi consumate în salate, alături de rădăcini sau chiar și în supe, având în compoziție o cantitate însemnată de vitamina B si C.
0 0 votes Acordă o notă rețetei