Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Bulgur cu legume

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Toacă mărunt sau dă pe răzătoare legumele.

Pasul 2:

Într-o lingură de ulei și 2 de apă, pune ceapa la înăbușit, iar după 2 minute adaugă usturoiul și morcovii. Lasă la foc mic 5-6 minute.

Pasul 3:

Adaugă ardeiul gras (dacă ai posibilitatea, folosește ardei copt, gustul va fi deosebit), dovlecelul și roșiile. Pune 400ml apă și lasă să clocotească încă 4-5 minute. Condimentează după gust cu sare și piper.

Pasul 4:

Trece sub un jet de apă rece bulgurul, apoi adaugă-l peste compoziție și lasă-l să fiarbă la foc mic, acoperit, pentru aproximativ 10-15 minute. În funcție de tipul de bulgur, s-ar putea să fie nevoie să mai adaugi apă. Poți folosi și supă de legume.

Pasul 5:

Servește cu pătrunjel și, opțional, mentă proaspătă.

Tips & Tricks

Spre deosebire de orezul brun, bulgurul conține de două ori mai multe fibre și de patru ori mai mult folat. Spre deosebire de acidul folic, care este un compus sintetic, folatul este forma naturală a vitaminei B9, pe care o putem găsi în alimente. Poți înlocui orezul cu bulgur în rețete precum: chifteluțe, ardei umpluți, sarmale, perișoare, salate.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments