Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Budincă de chia cu lapte vegetal

Durata Preparare: Peste noapte

Ingrediente:

Lapte vegetal - 500 mililitri
Semințe de chia - 8 linguri
Kiwi - 2-3 bucăți
Pudră de roșcove - 1 linguri
Extract de vanilie - 1 lingurițe
Miere - 1 linguri (opțional)

Pași:

Pasul 1

Pune chia la înmuiat în lapte vegetal pentru minim 4-5 ore (de preferat peste noapte).

Pasul 2

Servește cu felii de kiwi.

Tips & Tricks

Oare chiar trebuie lăsat totul la înmuiat peste noapte? Nu, nu chiar totul. În cazul semințelor de chia însă, procesul contribuie la creșterea biodisponibilității nutrienților (organismul nostru îi asimilează mai ușor). În privința laptelui folosit în această rețetă, menționăm că nu întotdeauna laptele de origine animală și fructul kiwi sunt cei mai buni prieteni. Enzimele prezente în kiwi și proteinele din lapte pot da un gust amar preparatului și pot avea efecte nedorite asupra texturii lui. De aceea, recomandăm folosirea laptelui vegetal. Întrucât acesta este mai sărac în nutrienți, îți recomandăm să alegi variante fortificate, iar pentru un gust mai bun să incluzi produse din ovăz. Proporțiile care funcționează cel mai bine sunt: o lingură de semințe de chia la 65ml de lapte (4 linguri la o cană de lichid). Budinca de chia poate fi păstrată până la 3 zile la frigider.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments