Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Biban de mare cu sos de roșii și mămăligă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Presară sare și piper pe file-urile de pește și lasă-le la cuptor aproximativ 25 de minute. Timpul variază în funcție de grosimea lor. La final, vor avea o crustă puțin crocantă deasupra.

Pasul 3:

Într-o oală, călește în 2 linguri de ulei de măsline, o ceapă și 6 căței de usturoi. După 3-4 minute, adaugă conserva de roșii tocate, 250 ml supă de legume, 2 frunze de dafin, 1/2 linguriță cuișoare măcinate, 1/2 linguriță zahăr brut și 1 linguriță pastă de roșii. Lasă la fiert la foc mic. Opțional, adaugă câteva capere sau măsline verzi tocate.

Pasul 4:

Când sosul de roșii a scăzut (10 minute), adaugă 1 lingură de suc de lămâie și 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat. Închide focul.

Pasul 5:

Pentru a prepara mămăliga, pune la fiert 500 ml de apă cu puțină sare. Când apa a început să fiarbă, dă focul mediu spre mic, adaugă mălaiul. Amestecă până când acesta este gata (câteva minute pentru mălai rapid, 10 minute pentru cel normal). Opțional, adaugă un cub de unt la final, pentru a obține un rezultat mai cremos.

Pasul 6:

Servește peștele cu mămăligă și sos deasupra.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments