Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Bagel cu avocado și ou

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Bagel - 3 bucăți
Avocado - 2 bucăți
Ouă - 3 bucăți
Muștar - 2 lingurițe
Rucola - grame
Suc de lămâie - 1 linguri
Ceapă verde - 1 fir
Ridichi - grame
Oțet de mere - 1 linguri

Pași:

Pasul 1

Paseazã avocado pentru a forma o pastã tartinabilã. Condimenteazã cu sare, piper și o lingură de suc de lămâie.

Pasul 2

Taie bagelul în 2 şi unge partea de jos cu cu pasta de avocado. Unge partea de sus cu muștar.

Pasul 3

Adaugă rucola, ceapă verde tocată și oul fiert tăiat felii dacă ai optat pentru el.

Pasul 4

Pentru ouăle poșate, pune la fiert un litru de apă și o lingură de oțet. Sparge ouăle în câte un castron mic. Când apa a început să fiarbă, cu ajutorul unei furculițe, amestecă bine în oală formând un vârtej. Toarnă pe rând ouăle. Lasă-le să fiarbă la foc mic 5 minute. Scoate-le cu o spatulă și așază-le în bagel ori deasupra acestuia.

Pasul 5

Serviți cu legume de primăvară.

Tips & Tricks

Pentru a fierbe ouăle, pune-le într-o oală și acoperă-le cu apă. Pune oala la fiert. În momentul în care apa a dat în clocot, se aplică următorii timpi de fierbere: 5 minute – ouă fierte moi; 7-8 minute – ouă gătite mediu; 10 minute – ouă fierte tari. Întrucât gălbenușul moale poate prezenta anumite riscuri, amână oferirea acestuia până după vârsta de 2-3 ani a urmașului.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments