Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Babka plin de fistic și ciocolată albă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune fisticul în apă care fierbe la foc mic pentru 2/3 minute. Scoate-l și șterge-l bine cu un prosop pentru a îndepărta coaja. Mixează în blender împreună cu 50ml de lapte. Topește într-o oală la foc mediu spre mic untul, laptele rămas (120ml) și ciocolata. Lasă la răcit, apoi adaugă amestecul în blender, peste fistic. Poți păstra crema la frigider până la o săptămână.

Pasul 2:

Încălzește laptele (fără a-l fierbe), adaugă o lingură de zahăr, drojdia și amestecă bine. Lasă deoparte 15 minute.

Pasul 3:

Cerne făina împreună cu praful de sare. Adaugă zahărul; ouăle; lapte; vanilia; untul topit (amestecă după fiecare etapă). Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă o lingură de făină. Rezultatul este un aluat moale, elastic, care se dezlipește de pe pereții vasului. Acoperă-l și lasă-l la dospit într-un loc cald pentru 1h30min. apoi îl așezi în tavă și îl mai lași 30min.

Pasul 4:

Presară făină pe blatul de lucru. Răstoarnă aluatul, presără făină deasupra lui. Cu ajutorul unui sucitor, întinde aluatul în forma unui dreptunghi.

Pasul 5:

Întinde crema de fistic pe toată suprafața acestuia.

Pasul 6:

Rulează aluatul pe partea sa lungă.

Pasul 7:

Pregătește forma pentru copt tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 8:

Folosind un cuțit bine ascuțit, taie aluatul cu grijă pe mijlocul său (în lungime).

Pasul 9:

Împletește cele două jumătăți obținute. Strânge cu grijă aluatul astfel încât să îl poți așeza în tavă.

Pasul 10:

Acoperă tava și lasă la dospit într-un loc călduros timp de 30 de minute.

Pasul 11:

Ulterior, tava intră la cuptor, la 170 de grade Celsius, pentru 45 de minute. Pentru a se coace uniform, așază tava o treaptă mai jos de linia de mijloc a cuptorului.

Pasul 12:

Pregătește siropul, încălzind într-o oală ingredientele pentru acesta.

Pasul 13:

După ce s-a răcit puțin, suficient doar cât să îl poți manevra, toarnă siropul obținut prin crăpăturile de deasupra cozonacului, apoi însiropează și părțile laterale ale acestuia.

Pasul 14:

Cozonacul poate fi păstrat în folie alimentară, într-un loc răcoros, până la 3 zile.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments