Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Amestecă mazărea cu 1 lingură de pastă de tomate și frunzele de busuioc tocate. Într-un bol, pregătește 1 lingură de pastă de tomate amestecată cu 50ml apă. Separat, amestecă pesmetul, parmezanul dacă ai optat pentru el, usturoiul și boiaua de ardei dulce. Ia o lingură din risotto în palmă. Adaugă 1 linguriță de mazăre, apoi strânge orezul în jurul ei. Dă bila obținută prin pasta de tomate diluată, apoi prin pesmet. Așază arancini într-o tavă cu hârtie de copt. Opțional, îi poți stropi cu puțin ulei de măsline. Tava intră la cuptor, la 180 de grade Celsius, funcția cu ventilație, pentru aproximativ 20 de minute (până când arancini s-a rumenit). Poți întoarce bilele de orez la jumătatea timpului ca să asiguri rumenirea uniformă.
În locul rețetei de risotto, poți fierbe orez pentru pilaf, în care să adaugi unt și parmezan. Pregătește un ketchup de casă rapid trecând prin blender 2 roșii mari, 2 ardei kapia, 2 căței de usturoi, toate coapte la cuptor. Adaugă busuioc proaspăt, 1 lingură de oțet balsamic și 1 linguriță de sirop de arțar.
0 0 votes Acordă o notă rețetei