Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Sarmale de primăvară

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Pregătește frunzele de ștevie: după ce le speli, taie-le nervura de pe spate, apoi opărește-le (pentru 2 secunde în apă
clocotindă). După ce le-ai opărit, pune-le la scurs într-o sită sau pe tocător.

Pasul 2

Călește ceapa și morcovul dat pe răzătoare pentru 2-3 minute, apoi adaugă pasta de ardei/tomate și orezul. Lasă încă 1-2 minute pe foc.

Pasul 3

Pune amestecul de legume cu orez peste carnea tocată. Presară sare, piper, cimbru, pătrunjel (1 legătură), amestecă.

Pasul 4

Pune pe rând frunzele de ștevie cu fața în jos și la baza lor adaugă aproximativ 1 lingură din compoziție, apoi rulează-le.

Pasul 5

Pune sarmalele într-o oală care merge și la cuptor (pe fund poți pune frunze de stevie dacă ți-au rămas) și toarnă apă cât să le acopere. Lasă oala la fiert pentru 1 oră.

Pasul 6

Pregătește un sos amestecând cana de sos de roșii, făina, 3 căței de usturoi dați prin răzătoare și pătrunjelul tocat. Toarnă acest sos peste sarmalele fierte. Mișcă oala astfel încât sosul să pătrundă printre sarmale.

Pasul 7

Pune oala cu sarmalele la cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru 20 minute.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments