Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pregătește frunzele de ștevie: după ce le speli, taie-le nervura de pe spate, apoi opărește-le (pentru 2 secunde în apă
clocotindă). După ce le-ai opărit, pune-le la scurs într-o sită sau pe tocător.
Călește ceapa și morcovul dat pe răzătoare pentru 2-3 minute, apoi adaugă pasta de ardei/tomate și orezul. Lasă încă 1-2 minute pe foc.
Pune amestecul de legume cu orez peste carnea tocată. Presară sare, piper, cimbru, pătrunjel (1 legătură), amestecă.
Pune pe rând frunzele de ștevie cu fața în jos și la baza lor adaugă aproximativ 1 lingură din compoziție, apoi rulează-le.
Pune sarmalele într-o oală care merge și la cuptor (pe fund poți pune frunze de stevie dacă ți-au rămas) și toarnă apă cât să le acopere. Lasă oala la fiert pentru 1 oră.
Pregătește un sos amestecând cana de sos de roșii, făina, 3 căței de usturoi dați prin răzătoare și pătrunjelul tocat. Toarnă acest sos peste sarmalele fierte. Mișcă oala astfel încât sosul să pătrundă printre sarmale.
Pune oala cu sarmalele la cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru 20 minute.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei